Dags att hjälpa – vi köper öl för 1000 kr

Här är vår beställning. Nu kan du också hjälpa ditt favoritbryggeri. Foto: Skärmbild.

Nu är det dags att agera. Agera medan det finns tid. Vi på Beernews har beställt svensk öl för 1000 kronor och nu uppmanar vi er läsare att hjälpa till för att rädda våra bryggerier.

Det är kris på riktigt för de svenska småbryggerierna. Det säljs väldigt lite öl till barer och restauranger. Dessutom har du bara måndag och tisdag på dig om du vill beställa öl som inte finns på ditt Systembolag.

Därför är det dags att agera. Vi beställde 30 olika lokala öl från hela Sverige och lade en dryg tusenlapp på det. Vi kräver inte att alla ska satsa en tusenlapp, men ta chansen att hjälpa våra uppskattade bryggerier innan det är för sent.

Och till Systembolaget, det gör oss ingenting om vår beställning tar lite längre tid än vanligt att leverera. Vi kan vänta och har den största respekt för att ni har mycket att göra på depåerna. God öl är värd att vänta på.

Ta chansen nu och stötta ditt lokala bryggeri eller ditt favoritbryggeri om du känner att du har råd. En hundralapp innebär i alla fall några ytterligare sålda öl och många bäckar små kan till slut har vi tillsammans sett till att lindra smällen i den största krisen som den svenska ölbranschen upplevt på länge.

Ölen ska vi ha till en trevlig provning och kanske blir det en artikel om det också. Eftersom vi har förmånen kunna köpa Göteborgsöl på Systembolagets butiker har vi inte beställt öl härifrån. I stället kommer vi att köpa in lokala öl för ytterligare 500 kronor som också ska provas.