Coronaglaset får hård brittisk kritik

Det coronainspirerade glaset har fått en hel del kritik. Foto: CAMRA

Coronaviruset fick pryda det nya festivalglaset. Nu sågas idén och brittiska CAMRA har bett om ursäkt.

 

Great British Beer Festival blev aldrig verklighet i år. Men trots det togs det fram ett festivalglas, som används i samband med digitala evenemang i Storbritannien. Men glasets design får mycket kritik.

Det har nämligen utsmyckats med coronaviruset, vilket retat upp framför allt personer som varit sjuk eller har förlorat närstående på grund av viruset. Arrangerande CAMRA, Campaign For Real Ale, har förstås inte missat kritiken.

Nu backar organisationen, även om glaset inte kommer att göras om.

– Vi ber verkligen om ursäkt om någon tagit illa vid sig av temat på årets GBBF-glas. Vi designar nya glas varje år och ville försäkra oss om att designen påminde om något som alla tänker på, skriver Catherine Tonry på CAMRA i ett svar på Twitter.

Planen är att ha ett digitalt evenemang som ersätter GBBF 11-13 september, men det blir förstås inte alls som den folkfest man har i vanliga fall.

Det ska sägas att glaset också har försvarats av en del personer, och det går i alla fall inte att ta miste på anledningen till varför den ordinarie festen ställdes in när man tittar på glaset.