Corbyn vinnare i Brewdogs eget val

Jeremy Corbyn blir ny premiärminister i Storbritannien. I alla fall om man ska tro Brewdogs egen valundersökning.

Brewdog har under de senaste dagarna genomfört sin egen väljarbarometer i Storbritannien. Man har bjudit på en öl och sedan frågat vilket parti personerna tänker rösta på. Tanken är att en öl ska göra att folk är mer ärliga i sina utlåtanden.

Brittiska väljarbarometrar har flera gånger under de senaste åren hamnat väldigt långt från verkligeheten.

Nu är Brewdogs sammanställnng klar och där blev Labours Jeremy Corbyn överlägsen vinnare. Han fick 56 procent av rösterna, medan sittande premiärministern Theresa May från Tories bara fick 17 procent av rösterna.

– Vi känner att vår BrewGov Alternative Poll är lika djupgående och detaljerad som de undersökningar som kommer att presenteras det kommnade dygnet. Vi får se om vårt resultat avspeglar sig i hur britterna röstas, skriver Brewdog på sin hemsida.

Man fortsätter också sin kampanj för att få så många som möjligt att rösta. Alla som visar upp en bild på sig själva från vallokalen får i dag eller i morgon en gratis Punk IPA på någon av Brewdogs barer.

– Vi bryr oss inte om vem du röstar på, men vill få så många som möjligt att delta i valet, skriver bryggeriet på hemsidan.