Collabfest tar svensk öl till britterna

Lansering på 40 Brewdogbarer i Storbritannien. Det väntar för de fyra svenska bryggerier som deltar i årets Collabfest.

Festen är Brewdogs sätt att få sina barer att vara med och brygga öl. Alla ölen samlas sedan och erbjuds till gäster under 18-21 oktober, då själva Collabfest genomförs.

– Alla ska komma med en unik öl. Vissa är ganska traditionella och andra tar ut svängarna rejält, säger Amgnus Svensson på Brewdog i Sverige.

De fyra svenska bryggerierna som finns med är Örebro Brygghus, Hyllie Bryggeri, Benchwarmers och Oppigårds. Dessutom finns danska Amager med. I de här fallen görs det inga collabs med barerna, men ölen kommer att serveras på Collabfest.

För de här bryggerierna är det en bra möjlighet att synas på de brittiska öarna och på Brewdogs alla cirka 40 barer.

– Vi ville ha med lite sköna bryggerier som var intresserade av att synas i Storbritannien. Det här blir verkligen en chans att få exponering där, säger Svensson.

45 fat köps in från varje bryggeri. 40 går till Storbritannien och de övriga fem finns på de svenska barerna under Collabfest. Utöver det kommer tio av de brittiska ölen att finnas med under Collabfest.

– Det ska bli kul dagar. De flesta gör en tvist på något av de öl de bryggt tidigare. I fjol blev ett av ölen så uppskattat av Brewdog att det bryggdes i större skala hos dom. Det här är nog något som många skulle vilja vara med på, säger Svensson.