Charlotte njöt av ölresan till USA

Bildspel

Bild 1 av 3

Charlotte tyckte att Wakefest var en fantastiskt festival. Här i en diskussion med Joakim Karlsson.

 

Sol, värme och världens bästa bryggerier. Charlotte Eriksson njöt verkligen av Floridaresan som hon vann i en öltävling.

Det var Poppels, All In Brewing och J.Wakefield som stod bakom tävlingen Golden Ticket. Det handlade om att ta fram en bild som hade koppling till Florida eller Kalle och Chokladfabriken.
Charlotte Eriksson från Göteborg var den lyckliga vinnaren och i helgen var det dags för festivalen Wakefest.
– Wakefest var super, typ som Brewskival med så många öl att det är svårt att välja, säger hon.
Utöver ölevenemangen hann hon även med en del annat, men den samling som var för bryggarna dagen före festivalen var verkligen en upplevelese utöver det vanliga.

– Att få vara med på fredagskvällens bottle share på Wakefields bryggeri med världens bästa bryggare som hade med sina ’specialare’ var en typ utomjordisk upplevelse, kommenterar hon.

Cirka 100 bryggerier ställde ut på Wakefest och det var många av världens högst rankade varumärken som fanns på plats. Men Charlotte Eriksson tyckte att de svenska ölen stod sig bra i den hårda konkurrensen.
– Det var ett privilegium att kunna dricka obegränsat med Lusse Lelle som passade ohyggligt bra i Miamivärmen. Eftersom Purple Rain också är helt ljuvlig så tycker jag att Brekeriet var med bland dom bästa bryggerierna.
Andra favoriter under festivalen var Garage Beer, Lost Abbey och Cloudwater.
– Och sedan var förstås Golden Ticket från Poppels, All In Brewing och J.Wakefield helt amazing, säger hon.