Bryggerier

Charlis brygger öl som ska bli till korv

Charlis Brygghus ger sig in i ett annorlunda projekt. Specialbryggda öl ska fraktas till Scan och bli tre olika grillkorvar.

Kristianstasbryggeriet Charlis grundare Kasper Schönhult gillar att ta sig an nya projekt. Nu är det dags igen. Tre specialbryggda öl ska fraktas till Scan och bli en av ingredienserna i korv.
– Jag gör specialöl bara för detta. Den ölen kommer inte att säljas utan bara gå till korven, säger Schönhult.
De tre olika lättölen ska bryggas i takt med att det bryggs korv, i vilken utsträckning vet han inte riktigt. Men troligt är att det blir mer produktion fram emot sommaren, eftersom de tre korvarna är grillkorvar.
En lagerkorv, en ipa-korv och en stoutkorv ska det bli och ölet blir cirka fem procent av ingredienserna. Ytterligare fem procent kommer att utgöras av malt.
– Korven släpps i början av april och ska finnas över hela landet. Jag har smakat på dom och det är fantastiskt gott, säger Schönhult.
Men det händer förstås mer än bara detta på bryggeriet. I fjol nådde han en produktion på uppemot 90 000 liter.

– Jag ska jobba med att renodla produktionen. Jag har lite för många olika sorter just nu.

Han säger att han gärna gör öl som kan vara en utmanare till en stor stark.
– Jag når gärna ut till den vanliga öldrickaren.