Cattis taggad inför Hakets ölfestival

Cattis Ledius på Haket säger att det är många bryggerier som hör av sig och vill vara med på festivalen. Foto: Peter Lindh

GBG Beer Week drar igång 1 april. Dagen därpå är det dags för Hakets ölfestival och Cattis Ledius är minst sagt taggad.

Det har varit ett tag sedan det var festival på Haket i Göteborg så man kan förstå Cattis entusiasm när det nu ser ut att bli verklighet.

– Det är så jävla bra. Alla är sjukt taggade, säger hon.

Men årets upplaga blir ändå inte helt som vanligt. Kriget i Ukraina har gjort att flera utländska bryggerier hoppade av, bland annat från just Ukraina.

– Det är inte så många utländska kvar. De har hoppat av en efter en. Bland annat hade vi tänkt ha två ukrainska bryggerier, men de kommer av förklarliga skäl inte.

– Så det blir 98 procent svenskt, men vi har så bra öl i Sverige att ingen kommer att bli besviken.

Totalt planerar hon för mellan 20 och 30 bryggerier den 2 april när festivalen drar igång.

Varje bryggeri får ta med sig fyra fat, så det blir antagligen mer än 100 öl som erbjuds, även om det innebär att Haket blir stående med väldigt många öppna fat efteråt.

– Om de ändå ska resa så långt så känns det futtigt med två fat och jag vet att många av våra gäster har köpt båda passen.

Nytt i år blir därför att Haket kopierar Brewskival och har en fattömning på söndagen.

Än finns det biljetter kvar till båda passen och Cattis tror att det kan bli över 200 personer per pass, men säger att med uteserveringen kan de ta emot bortåt 500.