Camra hedrar sina volontärer under jubileet

Camra:s vice ordförande Abigail Newton Foto: Camra

Kampanjen för real ale, Camra, firar 50 år och passar då på att hedra sina volontärer.

Det är 50 år sedan kampanjen för real ale startade i Storbritannien som en reaktion på att nymodigheter som lageröl höll på att ta kål på traditionell brittisk ale. Camra firar detta hela året, men har nu gått ut med en uppmaning till att hedra de volontärer som gör arbetet möjligt.

Så nu uppmanar man sina medlemmar att gå ut på sociala medier och berätta om de finaste stunderna som volontärer under de 50 år som gått.

Vittnesmål från medlemmar kommer även att delas dagligen på Camra:s egna sociala medier och det finns även en speciell webbsida där vittnesmålen kan sparas.

– Camra har mycket av sina framgångar att tacka våra hårt arbetande och hängivna volontärer för. De utför en rad olika uppgifter – från att organisera Camra:s festivaler och stå bakom bardiskar till att hjälpa till med att spela in och skapa vår populära podcast ”Pubs. Pints. People.” och den tid de lägger på möten, säger vice ordförande Abigail Newton.

– Trots det senaste årets alla förändringar och kaos i världen har våra entusiastiska volontärer varit snabba på att anpassa sig till förändrade omständigheter. De har stöttat vår kampanj för att stödja ölnäringen och arbetat virtuellt för Camra:s verksamhet. Våra volontärer ger oss kunskap och erfarenhet och vi ser fram emot att fira dem den här veckan och dela deras historier.

50-årsfirandet kommer att fortgå hela året och förutom uppmärksammandet av volontärerna ska man även ge en bok, dela ut priser till kampanjmedarbetare, ha virtuella festivaler med mer.