Bud släpper öl med noll kolhydrater

Noll kolhydrater. Det påstår Anhauser Busch att det är i deras nya öl Bud Light Next, som lanseras nästa år.

Noll kolhydrater. Det påstår Anhauser Busch att det är i deras nya öl Bud Light Next, som lanseras nästa år.

Öl är ofta välfyllda med kolhydrater, med tanke på att korn innehåller håller en eller annan. Något som inte alltid uppskattas av alla människor, exempelvis LCHF-förespråkare.

I USA jagar jätten Anhauser Busch kolhydrater och nu har man alltså tagit fram ett nytt öl som inte ska ha några alls.

Företaget beskriver Next som nästa generations öl för nästa generations öldrickare.

– Dagens konsumenter har flera alternativ med få kalorier och kolhydrater, det här ger dem något som går hela vägen, med noll kollhydrater. Det är en stor trend som vi ser i flera konsumentriktade branscher, säger Andy Goeler, på Anhauser Busch.

Att ta fram Bud Light Next har enligt Goeler tagit tio år och under den tiden har 130 prototyper testats innan de kom fram till det som nu ska lanseras.

En flaska med drygt 35 centiliter Next innehåller bara 80 kalorier och har en styrka på 4 procent. Den vanliga Bud Light har 110 kalorier med samma styrka och mängd, men den har 6,6 gram kolhydrater, medan andra alternativ på marknaden ibland ligger så lågt som hälften av det.

Smaken på det nya ölet ska enligt Goeler vara uppfriskande och rent med en ton av citurs. Den kommer att säljas i sex- och tolvpack och både på flaska och burk.

Om det finns någon plan för en internationell lansering än framgår inte.