Bryggerikoncern i USA växer på nytt

Bryggerikoncernen Canarchy växer igen. Det senaste tillskottet är Texasbryggeriet Deep Ellum, som med hjälp av uppköpet kan färdigställa sin expansion.

Canarchy är koncernen bakom bland annat Oskar Blues och Cigar City. Ägarstrukturen är sådan att koncernen fortfarande räknas som craft beer i USA. Nu växer man på nytt när Deep Ellum blir en del av koncernen.

Affären blev klar för några dagar sedan och innebär att Deep Ellum snabbt får tillgång till Oskar Blues bryggeri i Texas, och dessutom kan jobba vidare med den expansion som varit på gång men inte blivit färdig.

Bryggningen hos Oskar Blues blir räddningen i en övergångsperiod.

– Vi hade inte kunnat hitta en bättre lösning och det känns bra att produktionen blir kvar i Texas, säger grundaren John Reardon till sajten Brewbound.

Deep Ellum bryggde drygt fem miljoner liter öl i fjol och det allra mesta såldes i närområdet. Bryggeriet var redan för två år sedan på väg att köpas upp av investerare, men den satsningen blev mindre än planerat och Reardon behöll då kontrollen över företaget.

Det kan också konstateras att det destilleri som finns i anslutning till bryggeriet inte är en del av affären, utan där behåller Reardon kontrollen.