Bryggeriet som tar över Folkets Park

Bildspel

Bild 1 av 3

Bröderna Dennis och Anders Malmberg tar över Folkets Park i Bollnäs och kommer att sälja öl från sitt eget bryggeri Organic Smash där.


 

De driver redan både ett bryggeri och en äventyrspark. Nu ska killarna bakom Organic Smash också driva den lokala folkparken och erbjuda hantverksöl.

Bröderna Anders och Dennis Malmberg är riktiga entreprenörer. Sedan tidigare driver de bryggeriet Organic Smash i Orbaden, där de också har en äventyrspark.

Nu ska dom också driva Folkets Park i Bollnäs.

– Vi arrenderar och har skrivit ett treårsaval med kommunen. Där man vi sälja vår egen öl och visa att det går att driva en restaurang som bara serverar hantverksöl, säger Anders Malmberg.

Tanken är att ha stort fokus på sina egna öl, men också ha gästkranar från andra hantverksbryggerier. Folkets Park i Bollnäs har hållits öppen genom åren, men med bröderna Malmberg vid rodret blir det betydligt mer öppet i sommar jämfört med tidigare år.

– Vi startar 26 maj och kommer att ha öppet varje dag under sommaren. Normala dagar har vi en lokal med restaurang och en liten scen, och vid större arrangemang blir det större lokaler som öppnas, säger Malmberg.

Flera större event är inplanerade, bland annat några konserter. Men det blir också två ölevents framöver. 4 augusti ska man arrangera sin första ölfestival i Bollnäs.

– Vi ska bjuda in andra mikrobryggerier och hoppas på runt 20 bryggerier på plats. Troligen blir det mest lokala bryggerier, säger Anders Malmberg.

22 september blir det även en oktoberfest, där Organic Smash står för ölen. Måns Öhrvall blir den som är ansvarig för folkparken och lagom till premiären ska det finnas ett specialöl framtaget.

– Vi behöver ha en lager,ett öl som säljer mycket. Vi har bryggt Långnäs Lager, parken hette Långnäsparken tidigare, förklarar Anders Malmberg.

Bollnäs Folkets Park har anor långt tillbaka i tiden, och när det renoverats där har det gjorts med omsorg av byggnadernas historia.

– Det är en av få riktigt välbevarade folkparker, det här ska bli jätteroligt och om det går bra gör vi förstås gärna det här längre än tre år.