Bryggeriet som bara växer och växer

Modern Times har haft en snabb utveckling och siktar ännu högre. Foto: Ronny Karlsson.

Vissa bryggerier växer snabbare än andra. Modern Times är ett bra exempel på det. I år ska produktionen landa på runt åtta miljoner liter.

Modern Times är ett bryggeri som synts en del i Sverige. Men huvudfokus är på hemmamarknaden i Kalifornien.

San Diego-bryggeriet bryggde 2014 250 000 liter och sågs då som ett spännande bryggeri med potential att växa på marknaden. Men ingen trodde nog att det skulle gå så fort som det gjort. När de flesta bryggerier visserligen växer men i ganska långsam takt är det full fart hela tiden hos Modern Times.

I år ser produktionen ut att landa på cirka åtta miljoner liter öl. Och prognosen för nästa år säger nio miljoner liter.

– Vi kan fortfarande växa en del i norra Kalifornien. Vi kommer att växa under nästa år men sedan kommer det att plana ut, sade Chris Sarette vid en bryggarträff i Sacramento.

I dagsläget bryggs det dygnet runt på Modern Times båda anläggningar ,och det är först efter nästa investering som man ser att det ska gå att växa mer. Då ska det köpas in ett bryggverk på cirka 8000 liter till anläggningen i Point Loma.

Tillväxten är än mer imponerande med tanke på att Modern Times aldrig siktat på att nå ut över hela landet. I dag distribueras ölen i Kalifornien, Arizona, Washington, Oregon och Nevada.