Bryggeriet satsar på molotov-cocktails

Pravda Brewery har börjat att använda sin ölflaskor till motolov-cocktails, för att försvara sig mot den ryska invasionen. Foto: Foto: Pravda Brewery.

I normala tider gör de öl. Men när kriget kom ställde Pravda Brewery om och började att göra molotov-cocktails istället.

Det är sajten The The Kyiv Independent som rapporterar om omställningen. Bryggeriet i Lviv, Ukarina, har använt en del av sina storflaskor för att i stället göra molotov-cocktails som ska kunna användas i kampen mot den ryska invasionen.

Runt om i Ukraina förbereder sig invånarna på att försvara sig och under fredagen gick försvarsministeriet ut och uppmanade folk att göra molotov-cocktails. Man gav också instruktioner om hur det skulle gå till.

Pravda Brewery håller fortfarande öppet, under lördagen meddelade man det i sociala media.

Men man serverar bara invånare från Ukraina och kräver bevis på nationaliteten. Personer från Ryssland och Belarus kommer inte att släppas in. Men vill erbjuda de egna invånarna en lugn stund i dessa tider.

I kommentarerna på Facebook har man fått en hel del stöd. En person skrev bland annat att han gärna dricker enbart fatöl och flaskorna behövs till annat.