Bryggeri bojkottar största festivalen

De bästa ölen finns på KeyKeg. Men Camra sade nej och nu har Tiny Rebel dragit sig ur Great British Beer Festival.

Kampen mellan modern och traditionell öl i Storbritannien verkar inte ta slut. I våras röstade Camras medlemmar om man skulle bli en organisation för alla brittisk öl, istället för bara cask-öl. 72 procent var positiva, men det krävdes 75 procent för en förändring.

Walesiska Tiny Rebel är ett av bryggerierna som bråkat mest med Camra och nu är det dags igen. Walesarna hade bokat in sig på Great Bristish Beer Festival, men hävdar att deras mest spännande öl finns på så kallade KeyKegs och inte på cask. Camras sade nej till att ta in sådan öl på festivalen och nu har Tiny Rebel hoppat av Europas största ölfestival i protest.

– Vi kan inte motivera oss att lägga 11 000 pund på att ha en av festivalens största montrar när dom vill bestämma hur vi presenterar oss och vår öl, meddelar bryggeriet via sociala media.

Tidiare i år kandiderade Brad Cummings, en av grundarna av Tiny Rebel, för att bli ny ordförande i Camra, men det blev han inte. Cummings drev då bland annat frågan om att ta bort medlemmarnas rabatter på stora kedjen JDW, samt att en gång för alla få bort sexismen i organisationen.