Brygger öl för att rädda isbjörnar

Isbjörnar och öl är kanske inte alltid en så självklar koppling, men i USA kan det mesta hända. I Chicago gör nu DryHop Brewers en specialöl för att hjälpa just isbjörnar.

Bryggeriet har sedan fyra år ett samarbete med Lincoln Park Zoo i Chicago där man varje år fram en ny öl för att främja djurparken och dess arbete för att bevara arter.
– Det är otroligt att detta är vårt fjärde år av samarbete med Lincoln Park Zoo för att ta fram öl. Tiden går snabbt när man brygger öl med en sån fantastisk organisation som djurparken, säger Dryhops bryggare Brant Dubovick.
Ölen som ska heta Ursus Mapletimus är en lönnrökig imperial white ale och intäkterna från den ska bidra till djurparkens utställning och dess isbjörnspar, Kobe och SIku. Namnet Ursus Mapletimus är en ordlek som anspelar på latinet för isbjörn, ursus maritimus,
– Det här samarbetet fortsätter att sätta fokus på utrotningshotade djur och belysa hoten mot arter som isbjörnar, säger Megan Ross, vice vd för Lincoln Park Zoo.
– För att kunna rädda isbjörnarna från effekterna av människans påverkan på kilmatet behöver vi arbeta tillsammans, vilket gör detta samarbete med DryHop Brewer än mer meningsfullt.