Bryggarna: Festen var en dundersuccé!

Bildspel

Bild 7 av 9

Jonas från Barlind var som vanligt på gott humör och tog sig tid att prata med gästerna.

Det var ett rejält drag när bryggargillets ölfest på Lindholmen i Göteborg drog igång på lördagen.

Utanför Lindholmen Street Food Market ringlade sig köerna och inför dörrarna var det rejält med folk som hade kommit för att dricka öl från mer än 20 lokala bryggerier. Och det var inte bara ölnördarna som hittat dit, även mycket vanligt folk, som kanske fick sin första upplevelse av hantverksöl på mässan.

– Intresset var brutalt och över förväntan och direkt från start vid 12.00 var det knökat. Under perioder var köerna så långa utanför att vi fick stoppa insläppet. Trycket höll i sig under hela dagen och även under kvällen fram till stängningsdags vid 22.00. Sebastian på Lindholmen Street Food Market uppskattade att det kom runt 5000 personer för att besöka festivalen, säger Pontus Henryz, från Två Feta Grisar.

– 22 bryggerier var representerade som åt gången serverade två olika sorters öl på kran. I takt med att faten tog slut så skiftade vi fler sorter på kranarna. Vi kanske kom upp i 60-70 olika lokala ölsorter innan kvällen var slut, så utbudet för besökarna gick inte att klaga på. Flera bryggerier fick åka hem och hämta mer öl och andra fick stänga ner mycket tidigare eftersom all deras öl tog slut.

– Bryggerierna var helt överens om att detta blev en dundersuccé och en kraftmätning från Göteborgsbryggerierna. Gothenburg Brewers Guild sätter verkligen Göteborg på kartan. Vi visar att man tillsammans skapar en grym ölstad som håller ihop och kan samarbeta vid kommande event.

Beernews fanns förstås på plats och bilderna ser här ovan i bildspelet.