Brons trots ölbrist för friidrottsstjärnan

Det går tydligen hyfsat att stöta kula även utan en öl dagen innan. Bilden är från en annan tävling. Foto: Pixabay.

Hon tog brons till slut. Men kanske hade det gått ändå bättre om kulstöterskan Christina Schwanitz bara fått dricka sina öl inför tävlingen.

Årets friidrotts-VM har genomförts i Qatar och det är många som har haft synpunkter på det. Många tycker det var konstigt att ett land med gammaldags värderingar får stå som arrangör, och det har varit dåligt med publik på läktarna.

Ett annat problem finns för den som vill ta sig en öl eller en drink. Det är nämligen väldigt svårt att få tag på alkohol i landet.

En som protesterade mot det var den tyska kulstöterskan Christina Schwanitz. Hon har tagit tre EM-medaljer och två VM-medaljer och för henna har det blivit en tradition att dricka en öl dagen före tävlingen.

Men den här gången gick inte det.

– Det här är första gången i min karriär som jag tävlat i en final utan att ha druckit alkohol innan. Det är fruktansvärt. En öl här kostar ju typ 140 kronor och de har dessutom ett förbud mot att ta med egen alkohol. Det är elakt, säger Schwanitz till tyska sajten Bild.

Nu blev det trots ölbristen en tredjeplats för tyskan, men kanske hade det gått ännu bättre om hon fått hålla fast vid sin tradition.