Brittiska Camra på väg mot modernisering

Brittiska Camra kan vara på väg att förändras. I helgen ska det diskuteras om kampen för brittisk real ale ska breddas och även innefatta moderna bryggerier som övergett real ale.

Real ale, eller cask ale, är bland det mest brittiska man kan tänka sig. När Camra (Campaign For Real Ale) bildades 1970 var verkligheten en helt annan än i dag.
På den tiden var 71 procent av alkohol som serverades i landet öl, i dag är den siffran nere i 36 procent. De 175 bryggerier som fanns vid bildandet har i dag blivit till över 1500. Dessutom är det många moderna bryggerier i England som inte gör real ale.
Många av de nya bryggerierna har attraherat en yngre publik, och de personerna har inte blivit medlemmar i Camra.
I helgen samlas över 1000 medlemmar i Camra för en konferens i Bournemouth. Då ska två känsliga frågor diskuteras. Dels ska det diskuteras om Camra ska ha en öppnare attityd på de nya moderna bryggerierna, dels ska det diskuteras om organisationen ska bli mer tillåtande mot smaksatt cider.
Bland de totalt 180 000 medlemmarna finns många äldre som verkligen inte vill se en förändring. Samtidigt vill ledningen att Camra ska fortsätta att utvecklas.
Diskussionerna är en del av en större förändringsplan för Camra. Under nästa år ska det beslutas om hur inriktningen för föreningen ska se ut i framtiden.
Läs hela artikeln här.