Brittisk majoritet vill se lägre skatt på öl

21 pubar stängs varje vecka i Storbritannien. Nu visar en undersökning att en majoritet av britterna vill sänka skatten på öl.

Under veckan genomfördes Great British Beer Festival med cirka 50 000 besökare under fem dagar. Arrangerande Camra passade då också på att lyfta frågan om skattetrycket på öl i Storbritannien.

Under det senaste halvåret har det stängs 21 pubar per vecka i snitt och Camra har låtit göra en undersökning där det visar sig att britterna vill sänka skatten.

I den vårbudget som presenterades i våras höjdes skatten något oväntat för första gången på fyra år. Nu visar undersökningen att 55 procent av britterna tycker att skatten på 54 pence per pint är för hög.

Camras ordförande Colin Valentine hoppas på en förändring.

– Pubar är en mycket stor del av människors liv. Om folk inte har råd att gå på den lokala puben kommer ännu fler pubar att tvingas slå igen. Det skadar antalet jobb, den lokala ekonomin och hela samhället, säger han i ett pressmeddelande.

Han hoppas att pubbesöken ska fortsätta att vara den folkrörelse det varit under väldigt lång tid.

– Det är mycket viktigt att lätta på skattebördan för att även i fortsättningen se till att de flesta britter har råd med ett pubbesök.