Brittisk lockdown – men tre pubar öppna

Isles of Scilly, strax sydväst om den brittiska huvudön, är det enda ställe som kan ha pubarna öppna numera. Foto: Pixabay.

Normalt sett finns det över 40 000 pubar i Storbritannien som har öppet och serverar öl. Nu är det bara tre kvar och de är inte helt lätta att besöka.

Det var runt nyår som premiärminister Boris Johnson införde hårdare tag för att få stopp på coronaviruset. Det innebar bland annat att alla pubar tvingades att stänga. Eller nästan alla. Det är fortfarande nämligen tre pubar som har rätt att hålla öppet.

De ligger alla tre på Isles of Scilly där det bor cirka 2000 människor. Ön mitt ute i havet sydväst om fastlandet är nämligen det enda området som inte försatts i högsta krisnivå i Storbritannien.

De tre pubarna heter Fraggle Rock Bar, Turks Head samt The Mermaid Inn och där rullar verksamheten på som vanligt, bland annat med den återkommande chili- och bingokvällen på Fraggle Rock.

Samtidigt har ännu ett beslut tagits för alla övriga pubar, och det skapar ännu mer problem. Nu är det nämligen inte tillåtet att ens sälja öl för take away.

– Detta är helt enkelt nästa slag efter månader med problem för brittiska pubar och småbryggerier. För första gången förbjuder regeringen take away vilket varit en livlina för dessa små företag. Försäljning av take away har hjälpt många av företagen att kunna överleva, säger James Calder på Society of Independent Brewers (SIBA).