Britter brygger IPA för Indiens covidsjuka

Vinsterna från IPA for India ska bland annat gå till syre till covidsjuka. Foto: Pixabay

Pandemin har slagit hårt mot Indiens befolkning och därför ska nu 15 brittiska bryggerier göra en gemensam insats för att hjälpa: IPA for India.

Indien genomlider nu en extrem våg av covid och det finns stora brister i vården. Libby Elswood på brittiska Goffs Brewery ville göra nåt för att hjälpa till så hon tog initiativet till kampanjen IPA for India.

– Det var bara en mänsklig reaktion på en humanitär kris. Samtidigt som vi ser fram emot lättade restriktioner i det här land så drar pandemin fortfarande fram över Indien och det är hjärtskärande att se. Jag kände att det fanns en möjlighet för bryggargemenskapen att göra en insats, berättar hon för Beer Today.

Tanken är att 15 bryggerier ska göra sin egen tolkning på IPA och all vinst från försäljningen kommer att gå till välgörenhetsorganisationen Sewa UK, som bland annat tillhandahåller syre till Indiens landsbygd.

Att det blev en IPA var inte helt okontroversiellt, med tanke på de koloniala rötterna, men samtidigt ansåg man att IPA hade den största möjligheten att nå framgången eftersom det är är den mesta sålda ölstilen bland hantverksbryggerier i Storbritannien.

– IPA är ett naturligt val och det är inte ett försöka att rätta till historiska synder, utan helt enkelt en instinktiv reaktion på lidandet i landet. Och vi har inte bara fått ett fantastiskt gensvar från bryggerier som vill vara med utan även från leverantörerna, Charles Faram, Crisp Maltings, Lallemand, Morrow Packaging, och Colorscan, fortsätter Libby Elswood.

Bryggerierna som deltar i IPA for India är följande:

Bang the Elephant
Black Storm Brewery
Blackjack Brewing Co
Bliss Brew Co
Brass Castle Brewery
Bunnyhop Brewing

Errant Brewery

Fresh Standard Brew Co
Goffs Brewery
Grafham Brewing Co
Hollow Stone Brewing Co
Little Mesters Brewing
Navigation Brewery
Ride Brewing Co
Yorkshire Heart Brewery

Läs mer här.