Brewdogs ordförande svarar på dokumentär

Foto: Pressbild

Brewdogs styrelseordförande Allan Leighton har nu gett ett svar på BBC:s dokumentär, där grundaren James Watts anklagas för att ha haft ett kränkande beteende mot anställda.

Programmet som sändes i måndags följer upp det öppna brev från tidigare och nuvarande anställda som vittnade om missförhållanden på bryggeriet.

– Vi har genomfört en lång rad åtgärder för att avhjälpa problemen. Vi ber om ursäkt till de före detta anställda vars förväntningar vi inte uppnådde. Och vi uppmanar dem som var med i programmet att kontakta vår HR eller vår oberoende hotline för etiska frågor så att vi kan lyssna och agera, säger Leighton i ett pressmeddelande.

Men samtidigt försäkrar han att han fått garantier från Watt om att de påståenden som framförs i programmet inte stämmer utan är baserade på rykten och felaktig information.

– När vi fått klagomål i USA har de undersökts av en extern tredje part, som funnit att de saknat bärighet. James har förbundit sig att förändra sin chefsstil och det kommer att han fortsätta att göra under mitt mentorskap.

Åtminstone en handlare har gått ut och sagt sig vägra göra affärer med Brewdog efter dokumentären, även om det beslutet verkar ha tagits redan när det öppna brevet kom ut, enligt drinksretailingnews.co.uk.

Även The Queer Brewing Project har sagt att de inte längre tänker jobba med Brewdog.

– I ljuset av BBC:s dokumentär som sändes i måndags vill vi göra vår position helt klar och bekräfta att vi inte kommer att jobba med Brewdog igen.