Brewdog satsar stort på hållbarhet

Brewdog satsar stort på vindkraft i Storbritannien. Foto: Brewdog.

Miljöarbete och minskad klimatpåverkan prioriteras av Brewdog. Bland annat drivs nu all deras verksamhet i Storbritannien med hjälp av vindkraft.

 

Miljöarbetet sker på flera olika sätt, men den största nyheten är att man ska driva alla sina brittiska anläggningar med enbart vindkraft framöver. Vid huvudbryggeriet i Ellon, Skottland, byggs det just nu en koppling till en stor vindkraftspark i närheten och den ska kunna producera all den el som behövs till ölproduktionen.

Även de 50 barerna på de brittiska öarna ska drivas med hjälp av vindkraft. Målet är att på sikt göra samma förändringar på alla sina bryggerier, då bland annat i USA och Australien.

Man jobbar också med att göra om dravet till biogas, vilket också är bra för miljön.

Brewdog håller också på att ta fram eldrivna transportbilar, samt vill påverka sina logistikpartners att ta samma steg. Inom kort kommer fem av Brewdogs eldrivna fordon att köra ut öl i London.

– Det här är bara början och vårt mål är att vara världens mest hållbara dryckesföretag. Tiden är inne för att vara radikala i allt vi gör, säger James Watt, en av grundarna.