Belgoklubben firar med ölresa till sjöss

Belgoklubben fyller fem år. Det firar man med båtturer där det mesta går i belgiska tecken och alla är välkomna.

Belgoklubben ser till att svenska ölälskare med jämna mellanrum får en låda med belgiskt öl. Klubben har växt och blivit populär på många håll i landet, och har dessutom ett antal pubar i landet som fungerar som ambassadörer.

I år fyller man fem år och det ska firas på Östersjön. Vid två tillfällen bjuder man nämligen in till båtresor med bland annat tolv bryggerier ombord.

– Resan är inte bara för medlemmar, men de får en rabatt. Vi vet att många delar på lådorna och då bjuder vi alla dom, säger Henrik Levy på Belgokubben.

Vid två tillfällen i höst, 18-19 oktober samt 19-20 oktober, bär det av till Åbo med en kryssning som varar i 23 timmar.

– Det här är en idé som vuxit fram tillsammans med Silja Line. Vi ville prova något nytt och de var med hela vägen, berättar Levy.

Bryggerierna som deltar är Alvinne, De Dolle, Brasserie Minne, Siphon Brewing, Vicaris, Het Nest, Vliegende Paard, t´Verzet, Hof ten Dormaal, Eskilstuna Ölkultur och Tempel Brygghus.

– Vi ville ha med ett par svenska också, och det här är två bryggerier som gör sina egna bra tolkningar av belgiska öl, säger Levy.

Utöver de tolv bryggerierna kommer Belgoklubben att ha en egen bar där man bland annat lockar med åtta olika öl från Cantillon på fat. Utöver det lockar man med öl från Bokkereyder.

– Dessutom kommer vi att ha med oss en del av favoriterna från de lådor vi skickat ut under fem år, avslöjar Levy.

På båten kommer det även att finnas en butik där det går att köpa öl från alla de deltagande bryggerierna. Utöver ölen blir det också fokus på choklad och ost, två andra belgiska specialiteter.