Beavertown på gång med festivalbesked

Flera av världens mest uppskattade bryggerier har hoppat av Breavertowns Extravaganza. Nu väntar många på hur det blir med festivalen.

Efter att Heineken köpt in sig i brittiska bryggeriet Beavertown har reaktionerna varit många. Bland annat har flera bryggerier bestämt sig för att hoppa av Londonbryggeriets festival Extravaganza i september.

Det har fått en hel del biljettinnehavare att känna att värdet på festivalen sjunkit en hel del och frågan om återköp av biljetter har dykt upp.

Från Sverige har Stigbergets, Dugges och Brewski meddelat att man hoppar av och i övrigt handlar det om kända bryggerier som Cloudwater, Brew By Numbers, Brewdog, Buxton, Verdant, The Veil och Jester King.

Det finns också uppgifter om att avhoppen är fler än så, även om det inte kommunicerats ännu.

Nu meddelar bryggeriets kommunikationschef Sam Milliard att det kommer ett meddelande om festivalen inom kort. Om det då handlar om lägre inträde, bryggerier som ersätter eller om festivalen helt ställs in vet ingen i dag.

Från början var 90 bryggerier inbjudna till Extravaganza, och det finns också ett antal bryggerier som meddelat att man vill delta även efter uppköpet.