Barnaby ska brygga för Stigberget i USA

Barnaby Struve jobbar vidare med Stigbergets Bryggeri. Hans uppdrag blir att brygga samarbetsbrygder i Sverige och USA. Bland annat ska Three Floyds troligen komma till Göteborg.

Det blev en hel del uppmärksamhet när Stigberget plockade in Barnaby Struve i sin organisation. Struve har ett långt förflutet på Three Floyds i Indiana, USA, och är ett mycket välkänt namn i branschen.

Struve provade på ett jobb med Stigberget under en dryg månad och är nu tillbaka i USA. Men samarbetet ska fortsätta.

– Han trivdes bra här i Göteborg och hos oss, och vi trivdes bra med honom, säger Nils Hultkrantz på Stigbergets Bryggeri.

Struve kommer dock inte att tillbringa all sin tid i Sverige utan även resa runt i USA. Jobbet med att brygga samarbetsöl med andra bryggerier blir en spännande nysatsning för Göteborgsbryggeriet.

– Vi hoppas på att anställa honom fullt ut och vi jobbar med att ordna fram arbetsvisum. Han kommer även att jobba med att locka över amerikanska bryggerier till oss, säger Hultkrantz.

Bland annat är det mycket troligt att Struves tidigare kollegor på Three Floyds kommer till Stigbergets för att brygga öl.

Satsningen gör förstås också att Stigbergets Bryggeri får en helt annan synlighet i USA. Göteborgarna har gjort klart med en amerikansk importör, men räknar också med att den öl som bryggs på olika bryggerier i USA också säljs där borta.

– Vi tänker att vi ska ta det lugnt till en början. Vi försöker att bygga en marknad och se hur det går. Men vi exporterar gärna dit också på sikt, säger Hultkrantz.