Barerna på Costa del Sol hotas av stängning

Det kan bli svårt att ta en öl på en bar i Malaga den närmaste tiden när strejker gör att barerna har svårt att få leveranser. Foto: Pixabay

Spanska solkusten har stött på ett nytt problem efter pandemin. Strejker gör att många barer inte kan få några ölleveranser.

När pandemin inte längre hindrar folk från att åka på solsemester till Spanien har det dykt upp ett nytt problem som gör att semestern kan bli torrare än avsett.

Som ett svar på höga bränslepriser strejkar spanska lastbilschaufförer och blockader av vägar och hamnar har gjort situationen ännu värre.

En branschorganisation hävdar att situationen nu är värre än när det var som värst under pandemin. Uppemot 60 procent av chaufförerna strejkar i vissa regioner.

Den spanska regeringen har försökt gå chaufförerna till mötes med en skattesänkning på bränsle med drygt två kronor, men utan någon framgång.

Nu hotas uppemot 600 barer längs Costa del Sol av stängning, dels på grund av strejken, dels på grund av ökade kostnader för el.

Dessutom säger öljätten Heineken att man stoppar sin distribution i Spanien tills strejkerna upphör och varnar också för att ölproduktionen i Spanien hotas på grund av svårigheter med att få fram råvaror till bryggerierna.

Läs mer på The Drinks Business.