Bakom kulisserna går alla all in

All In Beer Fest är inte bara en fest. Det är hårt arbete också för alla volontärer som ställer upp för få arrangemanget att fungera. 

Andreas och Sunitha Forsberg har åkt från Stockholm till Göteborg för att ställa upp som volontärer. Andreas jobbar till vardags som ekonomichef och Sunitha är såväl egen företagare som utbildad undersköterska och personlig assistent.
– Vi hade diskuterat att jobba frivilligt innan och så fick vi tips om All In från en kompis i Göteborg, säger Sunitha.

Andreas Forsberg hänger upp kläder i högt tempo.

Andreas Forsberg hänger upp kläder i högt tempo.

– Tidigare hade vi bara varit besökare, sammanlagt har vi varit på ungefär 20 festivaler och mässor, lägger Andreas till.
Det är andra året som de jobbar på All In Beer Fest. Förra året var det premiär, en upplevelse som var så rolig att de återkom även i år. Deras uppgift är först och främst garderoben, men eftersom belastningen där är störst i början och slutet av passen så får de hjälpa till med diverse uppgifter däremellan.
– Men vi hinner ha roligt också, säger Andreas.

Totalt är det drygt 30 volontärer som ställer upp för festivalen. Då jobbar de två pass och får gå gratis på det tredje som en belöning. Utöver mat och efterfest.
– Det är roligast mot slutet på lördagen när bryggarna slappnar av lite grand och man kan gå runt och snacka med dem, säger Andreas.
När jag släpper iväg paret igen ska de snart ta emot de första gästerna i garderoben. Förhoppningsvis ska de slippa förra årets problem.
– Då tog ställningarna slut och vi hade fått en felleverans av lappar. Vi fick hämta nya ställningar från hotellet och skriva på lappar, men det var väldigt roligt och allting fungerade till slut.