Både klassiker och efterrätt i exklusivt släpp

Snart fredag och dags för nyheter i det exklusiva sortimentet. Då kan vi se fram emot både klassiker i form av tysk rököl och flamländsk rödöl såväl som New England-IPA och och efterrätts-stout från Göteborgstrakten.

JACOB HANSSON

Rodenbach Vintage 2016, 750 ml, 115,00 kr, 7 %, Flamländsk röd och brun öl

Vinös med mycket sura och syltade körsbär, ek och en hint av karamell. Bra balans på syran som domineras av vinäger men balanseras av söta bäriga och maltiga toner.

 

BrewDog Cybernaut, 330 ml, 23,90 kr, 4,5 %, Session IPA

Lätt och uppfriskande med mycket aprikos, mango och tydliga citrustoner. Tunn kropp som det lätt blir med lägre alkohol men en fin session-IPA.

 

Magic Rock The Fabulist, 330 ml, 30,90 kr, 6,2 %, India pale ale (IPA)

Fruktigt med barr, mango, grapefrukt och vitt bröd. Stabil och fruktig IPA, stilmässigt i gränslandet mellan New England och klassisk amerikansk stil.

 

Stigbergets/Magic Rock Stiggy Stardust, 440 ml, 45,90 kr, 6,3 %, India pale ale (IPA)

Persika, mango, citrus och blött gräs dominerar i doften som också har inslag av bröd. Tydlig gräsig beska som får sällskap av sträva citrusskal i avslutningen.

 

Stone Fellow-SIP IPA, 500 ml, 35,90 kr, 7 %, India pale ale (IPA)

Bryggd för Indy Man Beer Con och baseras på recept från Buxton Brewery, Magic Rock, North Brewing och Stone Berlin. Resultatet är en torr och fruktig IPA med mycket citrus och stenfrukt.

 

Dugges CRUSH CRUSH CRUSH, 330 ml, 35,00 kr, 8 %, Imperial/Dubbel IPA

Mycket fruktig arom med en fin blandning av tropisk frukt. Lite gröna humletoner finns också där men de kommer förhoppningsvis ha försvunnit till släppet. Juicig med mjuk beska, gott!

 

Lagunitas Brown Shugga’, 355 ml, 31,90 kr, 10 %, Strong ale

Fyllig arom med kola, bränt socker, kåda och barr. Söt och klibbig karamell i smaken med en tydlig gräsig beska och lätta alkoholtoner.

 

The Kernel India Double Porter, 330 ml, 44,90 kr, 7,5 %, Imperial porter och stout

Lakrits och rostade toner i aromen med inslag av kaffe och aska, humlen bidrar med barr och citrus. Smaken är något obalanserad med en kärv beska och torra rostade toner.

 

Sierra Nevada Narwhal, 355 ml, 41,90 kr, 10,2 %, Imperial porter och stout

Mycket fokus på rostad malt som bidrar med mörk choklad och kaffe. Torkad frukt, rågbröd, lakrits och karamell och en lätt sälta kompletterar.

 

Aecht Schlenkerla Eiche Doppelbock, 500 ml, 35,90 kr, 8 %, Dubbelbock

Fyllig doft av rökt korv och lägereld, torkad frukt och karamell i bakgrunden. Rökigt, maltigt och mycket gott.

 

Dugges Cinna Mon, 330 ml, 50,00 kr, 11,5 %, Imperial porter och stout  

Söt kanelbulle-stout med inslag av mjölkchoklad och lätta rostade toner. Det är mycket kanel och gillar man det är det en trevlig efterrätts-stout med en bra nivå av sötma.