Ännu en pub blir belgisk ambassadör

Henrik Levy från Belgoklubben hälsade Anders Olsson välkommen som ambassadör. Foto: Eskilstuna Ölkultur

Belgisk öl är populärt hos Eskilstuna Ölkultur. Nu har man blivit ambassadör för Belgoklubben och kan erbjuda ännu mer belgisk öl i sin pub.

Nyligen var Belgoklubbens Henrik Levy på plats i Eskilstuna för att dela ut ett diplom och välkomnade Eskilstuna Ölkultur som ambassadör.

Det innebär bland annat att man kommer att kunna erbjuda ännu mer belgisk öl framöver, och få tillgång till öl som är svår att få tag på.

– Vi på Eskilstuna Ölkultur har hjärtat i den belgiska ölkulturen och brygger själva flera belgiska öltyper, till exempel Eskilstuna Tripel. Vi är stolta över utmärkelsen och fortsätter det goda samarbetet med Belgoklubben, säger Anders Olsson.

Belgoklubben importerar regelbundet belgiska storflaskor till cirka 4000 medlemmar runt om i landet, men jobbar också med en del ambassadörspubar. Berggrens Källare i Motala, Turisthotellet i Ljungskile och Pressklubben i Stockholm är några av de övriga ambassadörerna.

Så här löd motiveringen till utmärkelsen.

”Med kropp och själ… så brygger Eskilstuna Ölkultur öl enligt bryggeriets devis. Vi på Belgoklubben håller helt och hållet med och tycker det är så mycket mer Eskilstuna Ölkultur med bryggeripuben gör med kropp och själ! För sitt hjärta, kunskap och värme i kombination med förståelse för ölet som mat- och sällskapsdryck och för respekten för det hantverk som ligger bakom så utnämner vi i Belgoklubben Eskilstuna Ölkultur till ambassadör.”

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Ännu en pub blir belgisk ambassadör

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer