Alefarms grundare går skilda vägar

Alefarm är Danmarks kanske mest hyllade bryggeri. Men nu har grundarna Andreas Skytt Larsson och Kasper Tidemann bestämt sig för att gå skilda vägar.

Ni som var på Brewskival i helgen kunde provade de hyllade ölen från Alefarm. Men samtidigt sker också en stor förändring av satsningen. Andreas Skytt Larsen, mannen bakom idén till brggeriet, och grundare tillsammans med Kasper Tidemann, har bestämt sig för att hoppa av.

– Vi har jobbat tätt de senaste åren och jag saknar honom, det måste jag erkänna. Men jag tror att man ska göra det som känns rätt, säger Kasper Tideman, till danska ale.dk angående avhoppet.

Alefarm är nu uppe i en årsproduktion på cirka 175 000 liter och kommer framöver att börja sälja fatlagrade suröl. Framtida planer för bryggeriet handlar bland annat om att starta en egen bar inne i Köpenhamn.

Verksamheten ska fortsätta som vanligt med Joseph Freund, med förflutet på bland annat Jolly Pumpkin och Monkish, som bryggmästare. Andreas Skytt Larsen har inte kommenterat sitt avhopp mer än i en kort uppdatering på Facebook, där han konstaterar att han inte längre är en del av bryggeriet.