Åbro ska konkurrera med små bryggerier

Åbros nya huvudbryggmästare Åsa Johansson ska få möjlighet att torrhumla ölen nästa år. Foto: Pressbild

Nu vill Åbro konkurrera med hantverksbryggerierna – och det ska ske genom att bryggeriet köper in utrustning för att kunna torrhumla ölen.

Idag har inte Åbro möjlighet att torrhumla sin öl, något som annars ofta görs med öltyper som exempelvis IPA. Men nästa år ska det bli möjligt.

– I dagsläget lägger vi bara till humlen i bryggprocessen. Nu kommer vi kunna tillsätta humle i själva lagertankarna, vilket gör att vi kan få fram helt andra smakprofiler, säger Åbros nya huvudbryggmästare Åsa Johansson till dagensvimmerby.se.

– Det här är mikrobryggerierna duktiga på, och framöver kommer vi förhoppningsvis kunna möta och konkurrera med dem mycket bättre. Våra pubar och restauranger kommer också få ett helt nytt utbud av specialöl.

Till hösten hoppas man på Åbro att man ska kunna vara igång med torrhumlingen.

Nästa år fortsätter Åbro också en annan satsning, alkoholfri öl.

– Den anläggning för alkoholfri öl, som vi precis kommit i gång med, ska vi fortsätta att utveckla. Efterfrågan på olika sorters alkoholfri öl växer, och för att kunna möta det ska vi installera fem öltankar i lite olika storlekar. Batchstorlekarna är inte lika stora för alkoholfri öl, och det måste vi kunna hantera lite bättre, säger huvudbryggmästare Åsa Johansson.

Läs mer om Åbros planer på dagensvimmerby.se.