Åbro nära premiär för mindre bryggverk

Jonas Lindgren och Lennarth Anemyr ska ansvara får Åbros nya satsning. Foto: Åbro Bryggeri

Premiären närmar sig för Åbros experimentbryggeri i Vimmerby. Planen är att brygga alla typer av öl och att ta ut svängarna ordentligt.

Beernews berättade i början av året på Åbros planer att installera ett bryggverk på 500 liter i anslutningen till sitt besökscenter i Vimmerby.

Under året har arbetet fortgått och nu närmar man sig de första bryggningarna.

– Vi går nu in i ett intensivt skede där vi trimmar in anläggningen och provar att brygga de första ölen, berättar bryggmästare Lennarth Anemyr.

Mikrobryggeriet byggs i anslutning till restaurang Brygghuset och får en central roll i bryggeriets nya besökscenter. Restaurangbesökarna ska kunna se och följa processen i mikrobryggeriet när de sitter och äter.

Ölen som bryggs kommer förstås att finnas tillgängliga på besökscentrat, men avnvändingen av det mindre bryggverket är bredare än så.

– Det skapar möjligheter att kunna brygga mindre serier med speciella öl till våra restaurangkunder, likaså att kunna brygga specialöl i små volymer som Systembolaget efterfrågar. Det kan vara att utveckla alkoholfria öl och lättöl med andra smaker, framför allt ökar möjligheterna till större flexibilitet, säger Anemyr i ett pressmeddelande.

Anemyr kommer att jobba tillsammans med Jonas Lindgren i det mindre bryggeriet. Målet är att att använda så lokala råvaror som möjligt när man brygger öl.

– Vi kommer att ha en odling med svenska humlesorter i anslutning till mikrobryggeriet. En tanke på sikt är även att odla korn, mer närproducerat än så kan det inte bli, säger Lennarth Anemyr.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Åbro nära premiär för mindre bryggverk

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer