72 procent räckte inte till förändring

72 procent röstade ja. Ändå säger CAMRA nej till att jobba för alla bryggerier och konsumenter i Storbritannien. Men en del förändringar blir det trots allt.

Det var i helgen som brittiska CAMRA, Campaign for Real Ale, avslutade sin omröstning. En av frågorna handlade om att organisationen skulle ta steget från att värna om enbart cask-öl, till värna om alla öl och alla öldrickare i landet.

72 procent röstade för att förändringen skulle genomföras, men det räckte inte. Det krävdes nämligen 75 procent för att ändra reglerna i organisationen. Totalt var det cirka 18 000 medlemmar som deltog i omröstningen.

Men kanske blir det ändå så att den majoritet som nu inte fick sin vilja igenom, ändå har bidragit till att förändra CAMRA. Organisationen har fått en del kritik de senaste åren för att inte hänga med i utvecklingen, och nu ska man ägna en del tid även åt drycker som inte serveras från cask.

Dels kommer man att jobba med en del utbildningsfrågor som sträcker sig utanför cask-ölens värld, och dels ska CAMRA:s festivaler i framtiden inte vara låsta till att bara servera cask-öl när det gäller öl från de brittiska öarna.