Kan 64 000 liter öl vara för eget bruk?

Han misstänks ha smugglat in 64 000 liter öl i Sverige.  Den misstänkte säger att det är för eget bruk, men åklagaren är inte övertygad.

Det var under fjolåret som de misstänkta brotten ska ha skett. Mannen misstänks för att tillsammans med kumpaner ha smugglat in 3000 liter sprit, 64 000 liter öl och 18 000 liter starkcider till Sverige under sina 85 resor till Tyskland.

Men mannen förnekar brott och hävdar att alkoholen var för eget bruk.

– Jag köper så att jag har hemma och så att det inte tar slut, säger mannen i förhör enligt Expressen.

Smugglarna misstänks att ha lurat staten på drygt 2,2 miljoner kronor i utebliven alkoholskatt och moms.

Men den misstänkte mannen håller fast vid sin version. Han säger att han dricker öl och whisky hela dagarna och att konsumtionen ökar på helgerna.

– Jag dricker upp en flaska whisky. Och jag dricker öl hela tiden, två flak. Fast det är lite olika. Ibland dricker jag cider och champagne, säger han i förhöret.

När polisen slog till mot hans hem fanns där en hel del alkohol. Mannen förklarar en del av den alkoholen med att han förvarar den åt vänner som varit bortresta.

Polisen har bland annat hittat anteckning med registreringsnummer på Tullens bilar i hans hem och åklagarsidan tror sig ha starka bevis för att mannen är skyldig.

Om mannen fälls för grov smuggling kan det bli fängelse i upp till sex år.

Läs hela artikeln här.