60-åring gripen – drev illegal spritbutik

Bildspel

Bild 1 av 3

Tullen hittade tusentals liter med alkohol under sitt tillslag hos den 60-årige mannen.

Mannen drev sitt eget Systembolag i Skåne med flera tusen liter alkohol på hyllorna. När Tullen slog till mot butiken fortsatte dessutom kunderna att komma in.

Det var utanför Landskrona som Tullen gjorde sitt tillslag för ungefär en vecka sedan. I mitten av november såg man en tungt lastad skåpbil passera vid Öresunsbron, men man lät den passera och höll koll på vart den skulle.

Det visade sig att hela leveransen var till den illegala spritbutiken utanför Landskrona.

När Tullen sedan slog till visade det sig att butiken såg ut som vilken annan butik som helst, men hyllor från golv till tak fyllda med insmugglad alkohol. Tullen beskriver det som att det var så nära Systembolaget som man kan komma, och på dörren satt en lapp om öppettider. Fem dagar i veckan, bland annat söndagar, hölls det öppet.

Varorna var prismärkta och där fanns dessutom en prisjämförselse med Systembolaget. Även det statliga monopolets information om dryckerna fanns på en del av hyllorna.

400 liter starksprit, 1 100 liter öl, 95 liter vin och 460 liter cider beslagtogs från butiken, och dessutom hittade man 50 000 kronor i kontanter som också togs omhand.

Under Tullens tillslag fortsatte det att komma in kunder i butiken och de var där för att köpa alkohol.

– Sånt kan man ju tycka är konstigt, vår personal hade både insatsvästar och mössor med tullemblemet på sig, säger Martin Petersson, från Tullen till Expressen.

För den 60-årige man som drev butiken väntar nu åtal för grov olovlig befattning med smuggelgods.