Fjolårets lista är fortfarande högaktuell – men varför nöja sig med fyra? Nu när värmen äntligen börjar smyga sig på får man se till att fylla depåerna av sommargrönska, himmel, hav – och öl. Här är ytterligare fyra ölmåsten för dig som befinner dig i huvudstaden i sommar.
BAGERIET BAK, Hökarängen
RAKETBAREN, Solna
På Ingmar Bergmans torg i Råsunda hittar du områdets största uteservering – tillhörande en av de absolut minsta krogarna. Har andas det mesta film… men också… öl. Restaurangen som drivs av far och son har bland annat en egen ölimport av tjeckiskt öl. Annars dominerar öl från närliggande bryggerier. Menyn är liten med tre väl valda paradrätter; moules frites, råbiff och steak minute. En liten oas mitt i Filmstaden, väl värd några stopp med kollektivtrafiken.
NYA CARNEGIEBRYGGERIET, Hammarby Sjöstad
Bryggeriets uteservering mot Hammarbysjön är svårslagen sommartid. Här sitter man riktad mot både kvällssolen och vattnet samtidigt som du kan njuta platsbryggd öl – och dessutom är det så stort att alla alltid får plats. Menyn domineras av burgare och mackor och majoriteten av ölen är bryggeriets egna. Sommartid bjuds det ofta på upptåg, bland annat en rad minifestivaler. Ett tips är att ta färjan över från Söder.
PANG PANG TAPROOM, Hökarängen
Ett av Stockholm första taproom öppnar – trots sin Hornstull-filial – dörrarna till bryggeriet helger under sommartid. Har du inte varit där är det dags. På den mysiga lilla uteserveringen så finns förutom bryggeriets egna öl – som bäst beställs i antal om fyra på en provningsbricka – också slush och dumplings.
–
Ps. Beernews är beroende av starka supporters. För 35 kronor i månaden kan du bli Beernews Patron – då får du exklusiv tillgång till podden Beernews Deluxe plus tävlingar och annat kul. Gå med HÄR.
