Böcker är Mikaels passion i sommar

SOMMARFRÅGOR 2020

Mikael Dugge Engström svarar på våra sommarfrågor. Foto: Peter Lindh.

Mikael Dugge Engström är nästa person att svara på våra sommarfrågor. Här är alla hans svar.

 

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?
– Mars blev ju en aning chockartad, så vi följde idogt alla uppdateringar från myndigheterna och sökte allt stöd vi kunde få så fort som möjligt. Hela personalen korttidspermitterades och har arbetat 40% fram till vecka 26 då vi gick upp till 60% för produktionspersonalen. Vi har också lånat tillbaka våra skatteinbetalningar för januari och februari.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?
– Det bästa i sommar är nog att när jag tvingats att slå av på vardagstakten (till exempel att alla ölfestivaler är inställda) så öppnades ögonen för annat. Jag har passat på att fixa med huset och läst ett 30-tal böcker.

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– Följden av att jag i princip bara rört mig mellan hemmet och bryggeriet är att någon större test av det aktuella svenska utbudet uteblivit. Men, jag är mer än nöjd med vår egna DIPA Sunshine Orchard.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?
– Jag tror inte att vår riksdag är kapabel att ta ett sådant beslut. För många kockar i en alldeles för stor soppa.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?
– Jag är omgiven av en massa trevliga och intelligenta människor varje dag, så det skulle troligen bli mina vanliga vänner. Dalai Lama och jag har nog inte så mycket att säga varandra 😉