Petri håller många bollar i luften

SOMMARFRÅGOR 2020

Petri Karhukorpi svarar på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Petri Karhukorpi på Coppersmith´s vill äta middag med en spion. Det och mer berättar han i vår sommarserie.

 

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?
– Vi tappade restaurangförsäljning nästan helt under ett par veckor. Nu är vi i nästan normal nivå. Ordrarna är betydligt mindre, men vi har flera restauranger som kunder tack vare en nyrekrytering. Vi ökar med alkoholsvaga alternativ, folköl och alkoholfritt. Vi har öppnat en gårdsbutik och i början av juli öppnar vi en BBQ-utomhusrestaurang. Personligen har coronan påverkat mig så att jag har ytterligare ett tiotal bollar i luften, nu får man hoppas på att man inte tappar alla !!

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?
– Som det ser ut nu, kan det bästa med sommaren 2020 vara två intressanta affärer….

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– Slottskällans Hazy Lager är grym sommaröl. Apex var på besök hos oss och då provade vi några riktigt fina grejer från dom. Några andra som jag gillade är både Jämtlands och Södra Maltfabrikens Mango IPA.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?
-Jag är övertygad om det, frågan är bara när. Jag har svårt att tro att det kommer att hända inom några år. Viktigt i sammanhanget är också vilka villkor det finns och hur skyddar man Systembolaget och TSLS. Jag har förståelse för de som vill ha gårdsförsäljning, men tycker själv att Systembolaget är bra och att den ska ha en särskild plats i svensk alkoholpolitik.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– Jag fyllde jämnt i julas, då var jag på resande fot i Israel och träffade och bodde hos en mycket intressant gubbe, Avi. Jag tror han var en gammal spion, det skulle jag vilja reda ut med honom. Melania Trump skulle jag vilja fråga ett par saker och varför inte även Drottning Silvia.