100 nyanställningar för att klara servicen

Elina Yli-Torvi ser att 100 nyanställningar kan bli fler den närmaste tiden. Foto: Systembolaget..

100 nyanställningar på en vecka. Dessutom kan det bli fler när Systembolaget rustar för att klara av corona-krisen.

Beernews berättade i går om hur personalen på huvudkontoret jobbar ute i Systembolagets butiker för att man ska klara av att hålla alla butiker öppna.

Dessutom har man anställt 100 personer bara under den senaste veckan för att hantera corona-krisen och fler lär det bli.

– Det handlar om tillfälligt anställda personer och det är svårt att säga i dag om det leder till något mer när det här är över, säger Elina Yli-Torvi på Systembolagets pressavdelning.

Hon utesluter inte att det blir fler anställningar i takt med att corona-viruset sprider sig över landet. De nyanställda har fått sina jobb både på Systembolagets depåer och i deras butiker. Än så länge klarar alla butikerna av att hålla öppet, trots att det förekommer en hel del sjukskrivningar.

– Vi har inga prognoser nu för hur många jobb det kan bli. Det handlar om det som händer här och nu och vi får agera efter det, säger Yli-Torvi.

Under de senaste veckorna har antalet kunder ökat i butikerna, även om det inte handlar om någon hamstring av alkoholhaltiga varor. En anledning till den ökande försäljningen är att gränserna stängts och att det inte köps öl eller andra alkoholhaltiga drycker i till exempel Danmark eller Tyskland.