Fyndig lösning efter actionstjärnans hot

Jean-Claude Van Damme verkar inte gilla att få öl uppkallade efter sig. Nu har actionstjärnan med hjälp av advokater fått ett bryggeri att ändra ett ölnamn.

Det är bryggeriet CraftHaus i Las Vegas som hamnat i rampljuset efter att belgiske actionstjärnan Van Damme reagerat på ett ölnamn. Det är ett öl i belgisk stil som haft namnet Jean Claude Belgian Golden Strong Ale sedan det släpptes för första gången 2014.

Wyndee och Dave Forrest, ägarna till bryggeriet, har en förklaring till varför ölet heter som det heter, och kopplingen handlar mer om en gammal van än om actionstjärnan.

Innan de startade bryggeriet åkte de nämligen runt i USA i en van för att besöka bryggerier. En resa som inte var helt utan problem. Vanen hade nämligen den mindre goda egenskapen att gå sönder väldigt ofta och fick då smeknamnet Jean Claude Damn Van.

När actionstjärnans advokater nu reagerat och även skickat ett brev till Las Vegas-bryggeriet och krävt en förändring, så har bryggeriet ändå lyssnat.

Deras lösning på problemet?

Jo, de har föreslagit i ett brev tillbaka till de belgiska advokaterna att nästa års version av ölet ska få namnet Not That Jean Claude.