USA-bryggeri stoppas efter stöd för Trump

Brewdog hade planerat ett större samarbete med amerikanska Scofflaw. Men efter ett löfte om gratis öl till alla Trump-supportrar har samarbetet avslutats.

Totalt var det sex olika events som skulle genomföras tillsammans av Brewdog och Scofflaw i Storbritannien. Det första skulle ha skett i morgon, lördag, men nu blir det inget av med det.

Det amerikanska bryggeriet lovade nämligen i veckan i ett pressmeddelande att de skulle ge gratis öl till alla i Storbritannien som gillar Donald Trump.

Det fick en massa reaktioner i sociala media, och även Brewdog reagerade. Nu är hela samarbetet avblåst och ölen från Scofflaw skickas tillbaka till USA.

Brewdogs grundare James Watt tog tydligt avstånd från Scofflaws utspel på Twitter.

– Deras utspel gjordes utan att vi visste något eller hade godkänt det. Vi är inte på något sätt i linje med deras hållning och kommer förstås att ställa in alla events och dessutom skicka tillbaka deras öl till USA. Vi bryr oss om öl och människor. Inte hat, skriver Watt.

Scofflaw har också kommenterat det hela och säger att det var deras reklambyrå som låg bakom uttalandet, och att de inte står bakom det.