Trion som startar ny hembryggarpodd

Magnus Vasilis, Simon Svensson och Sebastian Rutgersson startar podden Hembryggning Halleluja. Foto: Catrine Thörncrantz

Nu startar hembryggarprofilerna Simon Svensson, Magnus Vasilis och Sebastian Rutgersson en ny podd om just hembryggning.

– Inom hembryggning har det varit skralt med svenska poddar. Detta trots att intresset för att brygga egen öl hemma är större än någonsin. Inte minst nu under corona-tider, säger Simon Svensson.

Namnet på podden blir Hembryggning Halleluja och den ska komma ut ett par gånger i månaden och man kommer att ta upp olika ölstilar och ämnen inom hembryggning.

– Redan nu har vi avsnitt om felsmaker och vattenbehandling inplanerade. Men listan på ämnen är lång så någon fara för idétorka ser vi inte, säger Simon Svensson och Sebastian Rutgersson tillägger:

– Det brukar sällan bli tyst när hembryggare träffas, så det är nog ingen risk. Vi har gjort en övergripande plan men kommer naturligtvis känna av vad våra lyssnare vill att vi tar upp.

Magnus Vasilis har tidigare jobbat som bryggare på Vega Bryggeri, men har nu lämnat bryggeribranschen.

– För mig var det en viktig pusselbit när jag nyligen slutade att arbeta som kommersiell bryggare. Nu får jag återigen tid och ork att börja brygga hemma igen. Något som det inte blivit mycket av, och som jag därför har saknat, när jag haft det som jobb, säger Vasilis.

Både Simon Svensson och Magnus Vasilis är licensierade öldomare och dömer vid exempelvis SM i hembryggning så de har stor erfarenhet av att analysera öl. De ser Sebastian som en viktig kugge för att de inte ska bli allt för trångsynta i sin diskussion. Allt måste ju inte vara stiltypiskt poängterar de.

– En stor poäng i att brygga hemma är ju faktiskt att man kan experimentera och testa olika märkliga idéer. Förhoppningsvis kommer det bli en podd som alla hembryggare har glädje av. Både de som brygger med enklast möjliga metod i en gryta på spisen till de med riktigt avancerad utrustning, säger Svensson.

Det är också ljudintresserade Sebastian Rutgersson som står för tekniken vid inspelningarna. Och första avsnittet spelas in i mellandagarna för att sedan släppas i början av januari.