This is How satsar på alkoholfritt alternativ

Gustaf Ahlin på This is How.

Även This is How i Piteå satsar på alkoholfri öl och den första lanserades under namnet How to Drink and Drive lagom till julhelgen.

Det finns en tanke bakom tidpunkten för lanseringen. This is How ville slå ett slag för måttligt drickande i samband med en helg där alkoholen ibland får negativa konsekvenser.

– Vi ser ett stort värde att släppa de alkoholfria ölen på just julafton. Alla som följer oss uppmanar vi att tänka efter. Det kommer ett ansvar med att producera alkohol som vi gör och därför känns det fint att äntligen kunna lansera en alkoholfri öl som vi kan stå för smakmässigt, säger Gustaf Ahlin på This is How.

– Detta ligger i linje med vår värdegrund sustainable drinking, alltså att alla ska få vara en del av This is How även om man inte dricker alkohol.

Namnet How to Drink and Drive föll sig naturligt för This is How.

– Det smakar öl, men du kan köra bil. Perfekt tycker vi och vi har verkligen kämpat med att få till tillverkningsprocessen så att ölen verkligen smakar gott. Det är först när vi hittade en speciell jäststam som det fungerade, berättar Gustaf Ahlin.

– Jästen dör när den börjar producerar alkohol och det blir en kort jäsning, men tillräckligt för att det ska kunna bryggas öl.

Det nya ölet lanserades på utvalda restauranger, bland annat This is Hows båda Taps & Tacos, men kommer även till Systembolaget.