Stockholmskrog tas över av stort bryggeri

Andreaz Norén på Axel Herman Invest. Foto: Privatbild

The Flying Elk i Stockholm öppnar snart igen. Men den här gången är det i regi av ett stort bryggeri.

Åbroägda Axel Herman Invest har köpt The Flying Elk och inom kort kommer dörrarna på restaurangen åter att öppnas efter att ha varit stängda en tid.

– Vi ska försöka att på nåt sätt förvalta det som var bra och förbättra det som inte var bra och försöka pubba till det, i alla fall The Flying Elk. Gaston Vin och cocktaildelen ska vi behålla exakt som de är, säger Andreaz Norén på Axel Herman Invest.

– Den stora förändringen blir att vi tar bort mattvånget så att det blir mer av den pub som var tänkt från början.

Han har själv en historia på The Flying Elk och var med och startade upp det en gång i tiden. Men det är inte främst han som jobbar med konceptet, det är Thomas Brännestad, som tidigare jobbat för Queen’s Head och Carnegiebryggeriet ansvarar för det.

Mycket av ölutbudet kommer förstås att komma från ägaren Åbro, men Andreaz Norén säger att man kommer att ta in öl från andra leverantörer också.

– Det vore dumt att säga att vi inte kommer att servera ljus lager från Åbro, men alla på våra ställen har vi även ett externt sortiment. Suröl och New England IPA är ju inte Åbros starkaste sortiment och det krävs ett brett sortiment för att nå alla från ölnördar till vanliga lagerdrickare, säger Andreaz Norén.

Även i tapparna kommer de att ha öl från andra leverantörer, även om Norén påpekar att det initialt endast kommer att finns sex tappar och fem av dem från Åbro.

– Sen blir det 13 kranar i matsalen och även 13 i ölbaren.

Premiärdatum är inte klart än, men det blir i närtid, tror Norén.

– Om inget går jättefel får vi tillståndet i morgon (läs tisdag), men vi kan ju inte gå och säga att vi öppnar på onsdag förrän det är klart.

Den personal som var anställd i det tidigare bolaget, tre personer, har fått stanna kvar efter ägarbytet.