Svensk kvartett på Brewdogs collabfest

Brewdogs Collabfest kommer för första gången till Sverige. Det ger samtidigt fyra svenska bryggerier en rejäl exponering i Storbritannien.

Collabfest är eventet där Brewdogs olika barer brygger öl med lokala bryggerier och sedan serveras ölen under Collabfest, som i år genomförs 20-22 oktober.

Tidigare har eventet varit begränsat till Storbritannien, men i år finns även Sverige med. Mikrofonbryggeriet, Örebro Brygghus. Hyllie Bryggeri samt Benchwarmers kommer att vara med på ölfesten.

– Vi fick frågan om vi ville vara med i år och det var förstås intressant, säger Magnus Svensson som är ansvarig för Brewdog i Sverige.

De fyra svenska bryggerierna kommer att ha varsitt öl på de fyra svenska Brewdog-barerna, men skickar också sina öl till samtliga 30 Brewdog-barer i Storbritannien.

– Det känns kul att det blir en sådan spridning, säger Svensson.

I Storbritannien finns det 34 öl på samtliga barer. I Sverige blir det en något mindre variant där de fyra svenska ölen blandas med tio av de brittiska.

– Det blir mycket planering för att få till det här och det är tack vare Cask Sweden som det blir möjligt att göra det. Det blir flera brittiska bryggerier som aldrig tidigare varit i Sverige, säger Svensson.