Stor majoritet som vill gå på ölfesterna igen

Det är många som ser fram emot Brewskival.

En överväldigande majoritet av de som svarat i vår enkät är sugna på festival. Men vilken är den som flest längtar efter? Det har vi svaret på.

Det verkar vara de nördigaste festivalerna som lockar mest och mest av alla lockar Brewskival i Helsingborg.

20 procent såg mest fram emot den, även om några av dem även angav Mikkeller Beer Celebration Copenhagen (MBCC), MBCC fick 13 procent och sen följde All In Beer Fest med 4 procent.

 

Alla av som svarade på enkäten angav nästan 87 procent att de har eller ska gå på ölfestival eller mässa i år och bara drygt 7 procent svarade nej.

– Anser att vi nu behöver gå vidare från pandemiskräcken och börja inse att vi kommer få leva med covid-19 framöver. Speciellt när vi nu har ett vaccin som har gett effekt, kommenterade en av enkätdeltagarna.

Något som bekräftas av svaren på frågan om pandemin påverkat enkätdeltagarnas beslut om att gå på festival i år. 73 procent svarade nej på den frågan.

Faktum är att bland de som svarat att de inte ska gå på nån festival så nämns inte pandemin alls bland kommentarerna, i stället handlar det om andra saker.

– Har slutat gå på festivaler. Det är för mycket trängsel. Smaklökarna brukar dessutom klappa ihop efter femte smakprovet, svarade en person.

Här är alla kommentarer grupperade efter om de ska gå på festival eller inte:

Ja

”Anser att vi nu behöver gå vidare från pandemiskräcken och börja inse att vi kommer få leva med covid-19 framöver. Speciellt när vi nu har ett vaccin som har gett effekt.”

”Det var väl mer ett beslut från utställarna och arrangörerna som påverkar mitt beslut.”

”Då MBCC redan är i helgen väljer jag Hoppapalooza, dels är den utomhus och mer än bara ett ölevent med livemusik och food trucks dessutom är den för hela familjen med såväl barn som husdjur, alla är välkomna och inträdet är fritt.”

”Finns det något bättre?”

”Folk har förstått att covid inte är farligare än vanlig säsongsinfluensa.”

”Funkar bra med en Öl- och Whiskymässan i Göteborg”

”Går inte på ölmässor i Sverige längre då de lite för ofta tenderar till att bli en dålig firmafest med lite för många som är lite för fulla. Men gärna mässor utomlands, CAMRA-festivaler i hålor i England till exempel.”

”Ingen rädder för covid här…”

”Jag förstår väl att de som håller i festivaler och mässor vill sälja så många biljetter som möjligt. Kanske skulle arrangörerna hålla igen en aning – man behöver ju inte fylla varje kvadratcentimeter med folk! I Göteborg på Svenska Mässan var det mer eller mindre olidligt, tyckte jag.”

”Jag väljer event som är utomhus i större utsträckning nu (med tanke på pandemin)”

”Lika delar lappsjuk och rädd för smittspridning i folksamlingar. Därför är utomhusfestivaler som Adelsö, Visby och Brewskival perfekta. Dessutom svensk sommar ❤️”

”Tråkigt att det börjar bli så dyrt. 300:-/L för ölen och 250-350 kr i entré.”

”Varit på Kalmar och Växjö ölmässa i år, mycket trevligt🍻”

”Är utställare på Carlstad Beer and Music så det har varit en lång väntan på att få delta med vårt lilla bryggeri.”

”Öl är hälsa … hälsa ofta.”

Nej

’”Bara jobbigt att trängas. En öl hemma i soffan är alltid bättre.

”Har slutat gå på festivaler. Det är för mycket trängsel. Smaklökarna brukar dessutom klappa ihop efter femte smakprovet”

”Inte intresserad av öl på det sättet idag, och majoriteten av producenter/leverantörer som ställer ut på mässor är inte så intressanta.”

Vet inte

”Mässor och festivaler var trevligare förr. Exempelvis All in Beer Fest som var en riktigt bra festival i Eriksbergshallen. Senast på Elite Plaza var det alldeles för mycket folk, trångt och varmt. 
Öl och whisky mässan är verkligen inget som lockar längre om man inte väljer att gå tidigt på fredagen, innan fyllestormen dyker upp.
Jag låter som en tråkig gubbe men sitter hellre på en bra ölbar i lugn och ro.”

”Tröttnat på konceptet.”

”Tycker det har blivit för många och utvattnade mässor. Precis som släppen så är de många med ungefär samma öl. Mängder med hazies. Det måste vara något som sticker ut för att det ska vara intressant för mig. Antingen specialfokus eller gött häng (exempelvis Brewskival).”