Stipendium möjliggör nästa steg för Remmarlöv

Nyhet

Hampus Olofsson från Remmarlöv Gårdsbryggeri och Katarina Henriksson från Spendrups Bryggeri tilldelas Stora respektive Lilla Franz Heiss-stipendiet.

Hampus Olofsson från Remmarlöv Gårdsbryggeri och Katarina Henriksson från Spendrups Bryggeri tilldelas höstens Franz Heiss-stipendier. Det är teknisk fördjupning, resurseffektivt produktion och sensoriskt nytänkande som premieras.

Två gånger om året delar Sveriges Bryggerier ut stipendier som ska stärka branschens kompetensutveckling. Det stora stipendiet går i höst till Hampus Olofsson vid Remmarlöv Gårdsbryggeri, medan det lilla tilldelas Katarina Henriksson från Spendrups Bryggeri. Enligt Sveriges Bryggeriers vd Anna-Karin Fondberg visar årets stipendiater hur nyfikenhet, kunskap och tekniskt kunnande är avgörande för branschens utveckling.

Hampus Olofsson, som i mer än tio år varit en av de drivande krafterna bakom Remmarlöv Gårdsbryggeris utveckling, kan tack vare stipendiet nu genomföra utbildningen WBA Concise Course in Brewing Technology vid Siebel Institute of Technology. 

– Utbildningen är ett viktigt steg för att bli en ännu bättre ledare för bryggarteamet och bidra till ett hållbart svenskt bryggerilandskap, säger Hampus Olofsson. 

Remmarlöv Gårdsbryggeri befinner sig just nu i expansiv fas med nyrekryteringar, tekniska investeringar och produktutveckling.

– Jag hoppas på fördjupad och uppdaterad kunskap som är viktig för bryggeriets framtid. Vi står just nu i en uppåtkurva i produktionen och jag ska göra allt jag kan för att bibehålla den riktningen. Vi har tagit en del steg framåt vad gäller utrustning, förfinat våra processer och även arbetsmetoder. Så jag tänker att jag tankar på med kunskap i detta så vi kan ta ytterligare steg i den utvecklingen, säger Hampus Olofsson och fortsätter:

– Vår plan är att vara en aktör att räkna med. Vi kommer att fortsätta jobba kreativt med hållbara produkter som är intressanta på många olika plan. 

Det lilla stipendiet tilldelas Katarina Henriksson, produktutvecklare på Spendrups, för att utveckla företagets sensoriska arbete. Hon kommer att fördjupa kunskapen om smak och doft genom vidareutbildning inom Cicerone-programmet. 

Franz Heiss-stipendierna har delats ut sedan 1937 och ger årligen möjlighet till vidareutbildning inom områden som bryggeriteknik, mikrobiologi, ledarskap, dryckeshistoria och hållbar utveckling. Syftet är att stärka både individer och branschens långsiktiga kompetensförsörjning.


Ps. Du prenumererar väl på Beernews nyhetsbrev? Då får du veckans alla nyheter i mejlkorgen varje måndag. Signa upp dig HÄR.