Så ser en perfekt pint ut för britterna

Var ska du vara och med vem? Och hur ska den se ut? Nu har britterna rett ut hur man njuter av den perfekta pinten.

Det är bryggeriet St Austell som via en undersökning kommit fram till hur en pint smakar allra bäst. Deltagarna i undersökningen fick svara på ett antal frågor om vad som gör en pint bra, och därefter analyserades svaren.

Då kom man fram till att den perfekta pinten ska ha ett skum som är nio millimeter, den ska drickas klockan 17.30 en lördag, ölet ska vara brittiskt och helst ska man äta lite chips till.

65 procent av deltagarna tyckte det var viktigt med tilltugg till pinten, och helst ska det då vara chips, jordnötter eller en burgare.

Men det är inte helt lätt att få njuta av den perfekta pinten. 23 procent tyckte att de sällan dricker en helt felfri pint och 32 procent tycker att temperaturen alltid är fel. Hela 38 procent tycker att ölupplevelsen ofta förstörs av att glaset inte är helt rent.

Det är förstås också viktigt var ölet dricks. 43 procent dricker helst sin pint på en pub där de känner personalen och 16 procent vill att personalen ska veta deras namn.

Det är inte helt lätt alltså. Men på lördag har du chansen att njuta av en pint på det sätt som britterna gör allra helst. Men ett ytterligare problem är att i Sverige finns det inte cask-öl på så många ställen, för givetvis är det cask som britterna syftar på när de pratar om sin favoritpint.