Risk för högre priser på en pint i London

Priserna på en pint i London kan vara på väg uppåt.

Ölpriserna är på väg uppåt i Storbritannien. Och värst är det i huvudstaden.

Att köpa en pint i London kommer snart att kosta 90 kronor. Det tror i alla fall experter i branschen.

Generellt räknar man med att priset på öl kommer att öka med sex kronor och inflationen på pubarna kan hamna på tio procent.

Dessutom är en momshöjning från 12,5 procent till 20 procent på gång i vår och från branschen vädjar man nu om att stoppa höjningen.

British Beer and Pub Association (BBPA) vill att regeringen ska ge mer stöd till pubarna för att de klara av de finansiella bördorna orsakade av pandemin och restriktionerna.

Förutom att behålla den lägre momssatsen vill de även att ölskatten ska sänkas samt att skattesystemet reformeras för pubar.

Men det finns goda tecken för pubbranschen i Storbritannien. En undersökning på nationell nivå har visat att 70 procent av konsumenterna nu känner att de kan besöka barer, pubar och restauranger.

En siffra som dubblats sen början av 2021 och en bra bit högre än i juli, då 52 procent sa samma sak.

– Det är väldigt positivt att se att folk känner att de kan återvända till sina lokala pubar, säger Emma McClarkin på BBPA.

– Vi är tacksamma för det stöd som branschen har fått, men det finns mycket kvar att göra för att se till att våra älskade pubar och bryggerier överlever på lång sikt.

Läs mer på The Drinks Business.